Vanaf 1 november extra Budgetcafés voor hulp bij geldzaken

Stijgende energieprijzen, dure boodschappen of een wisselend inkomen. Het zijn zaken waar we allemaal mee te maken kunnen krijgen. In deze bijzondere tijden krijgen helaas ook steeds meer inwoners te maken met financiële zorgen. Om hen hierbij te ondersteunen, openen de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau op 1 november een Budgetcafé in de gemeente. Gilze en Rijen krijgt in Gilze een tweede budgetcafé. In Rijen is al een Budgetcafé.

Gratis hulp van experts en vrijwilligers

In een Budgetcafé kunt u gratis terecht met vragen over administratie, formulieren of geldzaken. In alle Budgetcafés zijn inwoners uit de drie gemeenten van harte welkom. U kunt binnenlopen voor bijvoorbeeld hulp bij het aanvragen of wijzigen van zorg- en huurtoeslag. Maar ook voor het ordenen van de administratie en het maken van een budgetplan. Of als u moeite heeft om rond te komen van uw inkomen, kunt u er terecht voor hulp of advies.

Op tijd hulp bieden

Het Budgetcafé in Rijen ziet het aantal vragen toenemen. En ook bij de gemeenten en andere organisaties komen steeds meer vragen over geldzaken. Reden genoeg om het Budgetcafé uit te breiden.

Dichtbij en verschillende openingstijden

Als inwoner van een ABG-gemeente (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Gilze en Rijen) mag u bij alle Budgetcafés in de regio binnenlopen. Zo kunt u kiezen welke tijd en locatie het beste uitkomt. Dat is bijvoorbeeld handig als u werkt in één van de andere dorpen. De Budgetcafés hebben verschillende openingstijden.

Waar kunt u terecht en wanneer?

Het Budgetcafé heeft spreekuren in Alphen, Baarle Nassau, Gilze en Rijen. U mag kiezen bij welk Budgetcafé u binnenloopt. Een afspraak maken is niet nodig.

  • Alphen: dinsdag van 9.00 tot 10.30 uur in Het Trefpunt bij cultureel centrum Den Heuvel (Heuvelstraat 5);
  • Baarle-Nassau: maandag van 9.00 tot 10.30 uur in Cultuurcentrum Baarle (Pastoor de Katerstraat 7);
  • Gilze: dinsdag van 17.00 tot 19.00 uur in Cultureel centrum de Schakel (Kerkstraat 104);
  • Rijen: vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur in Het Palet (Rembrandtlaan 54).

Inwoners met vragen over de Budgetcafés of geldzaken kunnen bellen met het Dorpsteam. Het telefoonnummer is 088 - 605 06 05. Ze zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur.