Bernadet Rijvers exposeert in het gemeentehuis van Baarle-Nassau

Tot eind november 2020 is er in de hal van het gemeentehuis in Baarle-Nassau een expositie te zien van schilderijen van Bernadet Rijvers. Vanwege de coronamaatregelen is het gemeentehuis niet elke dag geopend. U kunt de expositie bezichtigen tijdens de huidige openingstijden; maandag van 8.30 uur tot 12.00 uur. En op woensdag van 8.30 uur tot 12.00 uur, van 13.00 uur tot 16.00u en van  17.00 uur tot 19.00 uur.

Roots

Bernadet woonde tot haar 17e in Ulicoten. Hier liggen haar roots, ook wat de liefde voor het landschap betreft en het vastleggen ervan. Het gebied “het Diepven” en de Chaambeek achter haar ouderlijke woning aan de Chaamseweg waren toen al inspiratiebronnen tot het maken van een tekening of aquarel.

Opleiding

Op haar 15e kreeg ze al schilderles maar ze koos toch voor een studie en een baan in het jeugdwelzijnswerk. Later ging ze alsnog een studie volgen aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk en rondde de opleidingen tekenen en schilderen met eervolle vermelding af. Een opleiding voor kunstzinnige hulpverlening deed ze later nog in Breda.

Inmiddels staan er talloze exposities achter haar naam en in 2013 behaalde ze de 1e prijs bij de verkiezing van Brabantse amateurkunstprijs.

Impressie

De schilderijen die nu in het gemeentehuis te zien zijn, zijn geïnspireerd op de natuur en landelijke omgeving in Brabant. Het gaat Bernadet niet om een natuurgetrouwe weergave, maar om een impressie. Ze schildert met een losse toets, waarbij het bijzondere kleurgebruik, de dieptewerking en de rol van het licht opvallend zijn. De werken zijn uitgevoerd in acryl- of olieverf op linnen.