Vrijwilligerswerk

Bent u op zoek naar vrijwilligers(werk) en heeft u daar vragen over? Via het Dienstencentrum Ulicoten kunnen we u verder op weg helpen.

Dorpsverbinder voor vrijwilligers

Zou u vrijwilliger willen worden of zoekt u juist hulp van een vrijwilliger? Heeft uw vereniging advies nodig? Bent u op zoek naar samenwerking? Met dit soort vragen kunt u terecht bij onze dorpsverbinder voor vrijwilligers. Haar naam is Eveline Beemster. Eveline is in dienst van ContourdeTwern.

Heeft u een andere vraag over vrijwillige inzet of misschien een goed idee? Neem dan contact op met Eveline Beemster via 06-45160623 of per mail: evelinebeemster@contourdetwern.nl.

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger kunt u het verschil maken in het leven van een ander! Wilt u als vrijwilliger aan de slag of zoekt u juist hulp van een vrijwilliger?

Kijk dan op de website www.dienstencentrumulicoten.nl of neem contact op via het algemene e-mailadres : info@dienstencentrumulicoten.nl.

Bellen kan ook via 013-5196316 op maandag, woensdag en vrijdag van 8.45 uur tot 12.00 uur en op dinsdag en donderdag van 12.45 uur tot 14.45 uur.

De gemeente heeft een collectieve verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers die actief zijn binnen de gemeente Baarle-Nassau. Vrijwilligers en organisaties zijn automatisch verzekerd en hoeven zich niet te registreren bij de gemeente. Vrijwillige brandweerlieden en politiemedewerkers vallen niet onder de collectieve verzekering. Mantelzorgers kunnen onder voorwaarden een beroep doen op de rubrieken aansprakelijkheidsverzekering en ongevallenverzekering.

Download hieronder de voorwaarden.

Gratis VOG voor vrijwilligers

Elke vrijwilliger die werkt met kwetsbare mensen kan vanaf 1 november 2018 gratis een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) krijgen. De vrijwilliger toon met de VOG aan dat hij of zij in het verleden niet iets heeft gedaan dat het vrijwilligerswerk in de weg staat.

Elke vrijwilligersorganisatie moet een beleid hebben waaruit blijkt dat ze werk maken van veilig vrijwilligerswerk. Ze moeten een breder preventief beleid voeren op het gebied van voorkomen en aanpakken van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Zo zijn kinderen en mensen met een verstandelijke beperking echt in veilige handen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de gratis VOG-regeling? Ga dan naar www.gratisvog.nl. Ook voor meer informatie over een breder preventief beleid kunt u op deze website terecht.