Vroeg Eropaf

Lukt het u niet om uw rekeningen op tijd te betalen? Bijvoorbeeld uw energie- of waterrekening, uw zorgverzekering of uw huur? Dan kan het zijn dat ons Team Vroeg Eropaf contact met u opneemt.

Wat is Vroeg Eropaf?

De gemeente krijgt vanaf begin 2021 van woningcorporaties, energiemaatschappijen, Brabant Water en de zorgverzekeringen signalen van betalingsachterstanden van onze inwoners door. Het Team Vroeg Eropaf neemt contact op met deze inwoners en biedt hen in een vroeg stadium gratis ondersteuning.

Wie zijn wij?

In de gemeente is het Dorpsteam Baarle-Nassau actief. Het Dorpsteam heeft voor vroegsignalering van schulden een speciaal team van professionals samengesteld. Dit is het “Team Vroeg Eropaf”.

Hoe werkt het?

  • Het Team Vroeg Eropaf neemt contact met u op via brief, mail, sms, telefonisch of door een huisbezoek.
  • We bekijken samen uw financiële situatie en naar de regelingen en voorzieningen die u kunnen helpen.
  • Als het nodig is, dan zorgt het Team Vroeg Eropaf ervoor dat u de juiste vervolghulp krijgt.
  • Hulp en ondersteuning is gratis én voor alle inwoners waarover wij een signaal van een betalingsachterstand ontvangen hebben.

Meer informatie of een vraag?

Heeft u vragen? Neem gerust contact op. Stuur een mail naar: eropaf@dorpsteambaarlenassau.nl.

Privacy

De wet verplicht verhuurders, zorgverzekeraars, energieleveranciers en het waterbedrijf om signalen van betalingsachterstand aan de gemeente door te geven. En de wet verplicht de gemeente om hulp aan te bieden. Er worden alleen persoonsgegevens met de gemeente gedeeld, die noodzakelijk zijn om contact te leggen en te bepalen waar het risico op financiële problemen het grootst is. Alleen de hulpverleners hebben inzage in deze gegevens.