Ophaaldagen afval

Bij u thuis halen wij gft-afval (container met het groene deksel), restafval (container met het bruine deksel), papier (container met het grijze deksel) en plastic afval op. Zet de container op de juiste manier op straat. Voor de zijbelader zo dat de opening in de richting van de straat wijst en voor de achterbelader zo dat de handvatten in de richting van de straat wijzen.

Wanneer halen we het afval op?

Kijk op de Afvalwijzer om te zien op welke dag wij uw afval ophalen. U typt hiervoor uw postcode en huisnummer in. U kunt via deze site ook uw persoonlijke afvalkalender uitprinten.

Hoe en wanneer zet ik de containers aan de straat?

  • op de ophaaldag zet u de container vóór 07:30 uur buiten
  • zorg ervoor dat het deksel van de container dicht is en dat de inhoud van uw container niet zwaarder is dan 75 kg
  • Zet de container op de juiste manier op straat, met de handvatten wijzend in de richting van de straat
  • haal uw lege container vóór 20:00 uur weer binnen

Container niet (volledig) geleegd

Is uw container niet (volledig) geleegd? Dan kunt u dit online doorgeven. Meer informatie over het aanvragen of ruilen van containers vindt u op de pagina containers.

Maak gebruik van de Afvalwijzer app

Om u beter en sneller te kunnen informeren is de Afvalwijzer app ontwikkeld. Deze app kunt u downloaden op uw smartphone of tablet. U ontvangt informatie over het soort afval dat u aan kunt bieden, maar u krijgt ook herinneringsberichtjes, zodat u weet welke container u wanneer buiten moet zetten. Bovendien stellen wij u zo op de hoogte als er iets wijzigt in het ophaalschema.

U kunt de Afvalwijzer app downloaden voor: