Collectief Vervoer

Collectief vervoer is een vorm van openbaar vervoer speciaal gericht op mensen met beperkingen. U wordt vervoerd van deur tot deur.

Deeltaxi

Met Deeltaxi West-Brabant reist u comfortabel en veilig naar uw bestemming. Op bezoek bij familie of winkelen in de stad? Naar het ziekenhuis? Deeltaxi West-Brabant is er voor iedereen.

OV-reiziger

Iedereen vanaf twaalf jaar kan zelfstandig reizen met Deeltaxi West-Brabant tegen het OV-tarief. Voor deze zogenoemde OV-reizigers is een deeltaxipas niet verplicht. Het reserveren van ritten is wel makkelijker met een pas. U kunt de pas aanvragen bij de klantenservice van PZN, via 088-0761900 of per mail: klantenservice@pzn-bv.nl.

Wmo-reiziger

De meeste reizigers van Deeltaxi West-Brabant hebben een Wmo-pas. Deze groep betaalt een tarief dat gelijk is aan het regionale bus tarief. Een Wmo-pas vraagt u aan de gemeente.

Kom ik in aanmerking voor een Wmo pas?

Heeft u een beperking en kunt u niet met de bus of ander vervoer reizen? Dan kunt u bij uw gemeente een Wmo-pas aanvragen. De consulent van de gemeente gaat dan met u in gesprek over uw mogelijkheden, beperkingen en uw vervoersbehoefte. Zo wordt nagegaan of u in aanmerking komt voor een Wmo-pas. Als dat het geval is, dan krijgt u een Wmo-pas thuisgestuurd. U reist dan tegen het Wmo-tarief van Deeltaxi West-Brabant.