Collectieve Zorgverzekering voor Minima (CZ)

Heeft u een laag inkomen en hoge medische kosten door bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap? En wilt u voor minder kosten toch uitgebreid verzekerd zijn? Dan kunt u gebruik maken van de Collectieve Zorgverzekering voor Minima die wij samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ aanbieden.

Ga voor het afsluiten van een collectieve zorgverzekering naar gezondverzekerd.nl

Hoe werkt het?

De Collectieve Zorgverzekering voor Minima bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. Wij betalen een deel van de premie van uw aanvullende verzekering. U kiest altijd zelf de zorg die het beste bij u past. U stapt makkelijk en snel over via www.gezondverzekerd.nl.

Voor wie is deze zorgverzekering?

De Collectieve Zorgverzekering voor Minima is er voor mensen met een inkomen tot 110% van het sociaal minimum. In de tabel kunt u op basis van uw netto inkomen zien of u mee kunt doen.

GezinssamenstellingNetto inkomen per maand*
Alleenstaand / Alleenstaande ouder110%
• 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd€ 1.249,00
• Vanaf pensioengerechtigde leeftijd€ 1.391,00
Gehuwd / Samenwonend 
• 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd€ 1.785,00
• één of beide partners pensioengerechtigde leeftijd€ 1.889,00

* Het netto inkomen per maand is exclusief vakantiegeld.
* Het netto inkomen per maand is exclusief huurtoeslag, zorgtoeslag, bijzondere bijstand, kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag, en persoonsgebonden budget.
* Inkomen geldend per 1 januari 2023.

Keuzehulp

U kunt op www.gezondverzekerd.nl gebruik maken van de keuzehulp. De keuzehulp helpt bij het kiezen van uw collectieve verzekering. Aan de hand van een aantal vragen over uw zorgbehoefte krijgt u een advies over de meest passende collectieve verzekering.

Makkelijk en snel overstappen

U stapt tot 1 januari 2023 makkelijk en snel over via www.gezondverzekerd.nl. CZ of VGZ zegt dan de verzekering die u nu heeft voor u op.

Heeft u al een collectieve zorgverzekering van ons, maar wilt u de aanvullende verzekering veranderen? Ook dit kan via www.gezondverzekerd.nl.

Vragen?

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden voor de verzekering? Dan kunt u terecht bij het Sociaal Raadsliedenwerk. Elke maandagochtend van 9.00 uur tot 11.00 uur houden zij in het gemeentehuis (Singel 1 in Baarle-Nassau) een inloopspreekuur. U kunt ook een afspraak maken via telefoonnummer 076-5240820 of per e-mail: srw@imwbreda.nl.

Vragen over de Collectieve Zorgverzekering voor Minima van VGZ of CZ

Heeft u vragen over de verzekering? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van VGZ via telefoonnummer 0900 77 99 771 of kijk op www.vgz.nl/service-en-contact of https://www.vgz.nl/zorgverzekering/gemeenten/gemeentepakket. De klantenservice van CZ kunt u bereiken via telefoonnummer 088 555 77 77 of kijk op www.cz.nl/service-en-contact.

Downloads