ABG-organisatie

De gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen zijn in januari 2016 ambtelijk gefuseerd. Alle ambtenaren werken nu binnen 1 organisatie. De gemeenten zijn bestuurlijk zelfstandig. Dit betekent dat zij een eigen gemeenteraad en een college van burgemeester en wethouders hebben. Zo blijven zij aandacht houden voor de dorpskernen in de 3 gemeenten.

Wat is een ambtelijke fusie?

De ambtenaren van de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen werken samen in 1 organisatie. De drie gemeenten zijn zelfstandig. Ze hebben hun eigen gemeenteraad en een eigen college van burgemeesters en wethouders.

De ambtenaren van de ABG-organisatie leveren alle producten en diensten voor deze 3 gemeenten. Ieder gemeentebestuur zorgt ervoor dat de producten en diensten aansluiten bij de behoefte van inwoners, organisaties en bezoekers in haar gemeente.

Elke gemeente een eigen karakter

De drie gemeentebesturen zorgen dat de gemeenten elk een eigen karakter houden. Zij bepalen wat er gebeurt in het belang van de inwoners van hun gemeente. De ABG-organisatie voert uit wat de gemeentebesturen besluiten. De ABG-organisatie kan dus een bepaalde dienst voor de ene gemeente wel leveren en voor de andere niet. Ook kan de uitvoering van de dienst verschillen tussen de gemeenten.

Waarom zijn de 3 gemeenten gefuseerd?

Met de ambtelijke fusie hebben de 3 gemeenten gekozen voor een organisatie waarbij de kwaliteit van de dienstverlening verder verbetert, de organisatie minder kwetsbaar is en er kosten bespaard worden. Met de fusie versterken we het goede van een kleinere gemeente met de professionaliteit van een middelgrote gemeente.

Werken bij de ABG-organisatie

Bij de ABG-organisatie leveren 375 collega‚Äôs een duidelijke bijdrage aan een prettige en goed georganiseerde woon-, werk- en leefomgeving van de drie gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. Dat maakt het werken bij onze organisatie uitdagend en veelzijdig. Op www.werkenbijabg.nl vindt u onze vacatures, informatie over de ABG-organisatie als werkgever en hoe het is om bij ons te werken.