Bijzondere bijstand

Als u een laag inkomen hebt en uw noodzakelijke kosten niet zelf kunt betalen, kunt u misschien geld krijgen. Dit heet bijzondere bijstand. Bijvoorbeeld: het vergoeden van de eigen bijdrage voor de tandarts of zwemles voor volwassenen. Welke kosten vergoed worden, hangt af van uw situatie. Vraag eerst bijzondere bijstand aan voordat u de kosten maakt.

Aanvragen

  • Vul de formulieren aanvraag bijzondere bijstand en inlichtingenformulier Participatiewet in en onderteken het. Als u een bijstandsuitkering ontvangt, hoeft u het formulier Participatiewet niet in te vullen
  • Geef het formulier af bij de balie op het gemeentehuis. Of stuur het op naar gemeente Baarle-Nassau, Postbus 105, 5110 AC Baarle-Nassau

Wanneer uw aanvraag akkoord is, neemt een medewerker contact met u op. U stuurt dan een kopie van de offerte samen met het bonnetjesformulier naar de gemeente. Stuur deze documenten via e-mail.

Goed om te weten

Binnen 8 weken ontvangt u een brief waarin staat of u bijzondere bijstand krijgt. Na het ontvangen van deze brief, ontvangt u zo snel mogelijk het geld op uw rekening. Als u geen bijzondere bijstand krijgt, ontvangt u ook een brief.

Hulp nodig

Als u hulp nodig heeft bij het invullen van het aanvraagformulier kunt u naar het Budgetcafé. Bij het Budgetcafé kunt u hulp en advies krijgen van professionals en vrijwilligers. Dit is helemaal gratis. Een afspraak maken is niet nodig. 

Meer informatie over het Budgetcafé