Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa’s)

De boa’s houden zich bezig met de aanpak van ergernissen en overlast in de wijk. Zij werken voor de wijk en in de wijk. De belangrijkste speerpunten van de boa’s zijn overlast en ergernissen als jeugdoverlast, parkeeroverlast, afval dumpen, geluidsoverlast, loslopende honden en hondenpoep. Verder zijn de BOA’s alert op signalen op het gebied van drugsoverlast en ondernemen zij actie op situaties die niet in de haak zijn.

Hoe kunt u de boa’s bereiken?

De boa’s zijn op verschillende manieren bereikbaar:

Telefonisch

Via het algemene telefoonnummer 14 013. Een medewerker van het Klant Contactcentrum verbindt u dan door met 1 van de boa’s. Als ze op dat moment niet bereikbaar zijn, maken zij een terugbelverzoek voor u.

E-mail

U kunt de boa’s rechtstreeks mailen via het e-mailadres boa@abg.nl. Dagelijks houden de boa’s deze mailbox bij.

Een melding maken via de BuitenBeter app

Via de BuitenBeter app kunt u meldingen doen over de kwaliteit van de openbare ruimte in onze gemeente. Denkt u bijvoorbeeld aan losliggende stoeptegels, gedumpt afval, of een lantaarnpaal die niet werkt. Meldingen die u via de BuitenBeter app doet, komen ook bij de boa’s terecht voor zover het hun werkzaamheden betreft.

Een melding maken via Meld Misdaad Anoniem

Ervaart u drugsoverlast? Weet of vermoedt u dat ergens een hennepkwekerij zit? Kent u de dader van een strafbaar feit? Meld dit dan! U kunt hiervoor contact opnemen met de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en de gemeente.

Downloads