Bouw- en woningbouwprojecten

Zoekt u een bouwkavel om zelf uw droomwoning te bouwen? Of wilt u een nieuwbouwwoning kopen of huren? Hier vindt u informatie over een aantal grotere woningbouwprojecten in onze gemeente. Dit overzicht is niet volledig. Voor algemene informatie over nieuwbouwprojecten in de gemeente Baarle-Nassau kunt u contact opnemen met de heer Keijsers via bramkeijsers@abg.nl of telefoon 14 013.

Woonwijk Limfa-terrein e.o. (NL/BE)

Deze woonwijk is de grootste nieuwbouwlocatie in Baarle-Nassau. Zowel op Belgisch als op Nederlands grondgebied gaan we woningen bouwen. Het is een gemengde wijk met starterswoningen, sociale huurwoningen en (middel)dure koopwoningen. Het project wordt in een aantrekkelijke 'Kempische bouwstijl' gebouwd. Een deel van het project is inmiddels gerealiseerd. Er zijn nog enkele woningen in aanbouw en te koop. Voor de woningen op Nederlands grondgebied kunt u meer informatie vinden op www.gisbergen.nl/projecten of via Broeders makelaardij www.broeders.com.

Over enkele jaren starten we met de ontwikkeling van meer plandelen op zowel Nederlands als Belgische grondgebied. Het is nog niet bekend wanneer.

Landgoed Hooghuys (buitengebied)

Heeft u interesse om een riante bouwkavel te kopen in het buitengebied van Baarle-Nassau? Dan zijn daar mogelijkheden op het nieuw te realiseren Landgoed Hooghuys. De aanleg van de nieuwe natuur waartussen u kunt komen wonen is al ver gevorderd. De kavels zijn tussen 3.000 en 5.000m2 groot en bieden veel ruimte voor uw droomhuis. Meer informatie vindt u op de website van Verschel & Van Dun.

Maaijkant 2e fase (Ulicoten)

De gemeente ontwikkelt deze woonwijk aan de oostzijde van Ulicoten. Er is ruimte voor zelfbouw en voor projectmatige woningen.

Bouwkavels Den Dries

De gemeente biedt acht bouwkavels te koop aan voor een vrijstaande woning aan Den Dries in Ulicoten. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Lex Denissen via lexdenissen@abg.nl. De inschrijftermijn is van vrijdag 10 juli tot en met vrijdag 4 september. U kunt hier de brochure (PDF, 4.386 kb) , inschrijfformulier (PDF, 48 kb)  en verkoopkaart (PDF, 177 kb)  downloaden.

Patio- en rijwoningen

Heeft u interesse in een rij- of hoekwoning? Met aannemersbedrijf Van Gisbergen ontwikkelt de gemeente een blok van 5 woningen. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Van Gisbergen via info@vangisbergen.nl.

Ruimte voor Ruimte Nassaulaan

Aan de oostzijde van Baarle-Nassau ontwikkelt Ruimte voor Ruimte een ruim opgezette woonwijk. In deze woonwijk, met bouwkavels van ongeveer 500 tot 1.200m2, kunt u zelf uw eigen droomwoning bouwen. Sinds eind 2013 zijn er ook enkele kleinere bouwkavels in de verkoop. Meer informatie over het plan en de verkoop van bouwgrond kunt u vinden op de website van de ontwikkelaar Ruimte voor Ruimte. De woonwijk is inmiddels bouwrijp gemaakt en de eerste woningen zijn al gebouwd en bewoond.

Woonwijk Kapelakkers (BE/NL)

Deze grensoverschrijdende woonwijk ligt aan de zuid-oostzijde van Baarle. De wijk ligt grotendeels op Belgisch grondgebied. Er komen slechts enkele woningen met de voordeur op Nederlands grondgebied, maar alle woningen worden wel (deels) op Nederlands grondgebied gebouwd. Er zijn diverse ontwikkelende partijen/eigenaren in het gebied actief. Er zijn bouwkavels voor zelfbouw beschikbaar, maar ook woningen via een projectontwikkelaar.

Appartementen in centrum Baarle

Ontwikkelaar Lieve BVBA ontwikkelt twee appartementengebouwen in het centrum van Baarle-Nassau. In 2019 starten ze met de bouw van een kleinschalig complex op Sint Annaplein 5-7-9. Dit is een project met 6 appartementen en een winkelruimte. Daarna zal nieuwbouw volgen op Rector van den Broekstraat 4. Dit project bestaat uit 16 (zorg)appartementen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Van Rooij Makelaars.

Woonzorgcomplex Janshove

Woonstichting Leystromen en zorginstelling Thebe gaan het huidige verzorgingstehuis Janshove slopen en een nieuw woon- en zorgcomplex realiseren. De 1e fase richt zich vooral op woningen voor bewoners met een zware zorgvraag (vooral ouderen met lichamelijke aandoeningen of dementie). Thebe start in 202 met de bouw van dit plandeel aan de Rector van den Broekstraat.

De 2e fase bestaat uit de sloop van het huidige verzorgingstehuis. Woonstichting Leystromen gaat 24 appartementen (sociale huur) bouwen op deze locatie. Vervolgens komt er ruimte voor Thebe en Leystromen om een nieuwe Gasterij te bouwen. Tot slot is er ruimte voor een marktpartij om zo’n 15 commerciële huurappartementen te realiseren. Het is nog niet bekend welke partij dit is. De realisatie van de 2e fase verwachten we vanaf 2021. Het totale project zal rond 2024 opgeleverd moet worden.

Wilt u hier komen wonen? Schrijft u zich nu dan in bij Thebe of Leystromen.