Bouw- en woningbouwprojecten

Zoekt u een bouwkavel om zelf uw droomwoning te bouwen? Of wilt u een nieuwbouwwoning kopen of huren? Hier vindt u informatie over een aantal grotere woningbouwprojecten in onze gemeente. Dit overzicht is niet volledig. Voor algemene informatie over nieuwbouwprojecten in de gemeente Baarle-Nassau kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via info@baarle-nassau.nl of telefoon 14 013.

Limfa / De Lanen van Baerle

In de woonwijk Limfa staan woningen op Nederlands en Belgisch grondgebied. De laatste woningen worden in 2020 opgeleverd. In 2021 ontwikkelt aannemersbedrijf Van Gisbergen een vervolg op Limfa: “De Lanen van Baerle”. Dit is een puur Nederlandse ontwikkeling en omvat zowel koop als huurwoningen, patiobungalows, starterswoningen als duurdere woningen. De verkoop is nog niet gestart, maar voor informatie kunt u zich richten tot www.gisbergen.nl.

Landgoed Hooghuys (buitengebied)

Heeft u interesse om een riante bouwkavel te kopen in het buitengebied van Baarle-Nassau? Dan zijn daar mogelijkheden op het nieuw te realiseren Landgoed Hooghuys. De aanleg van de nieuwe natuur waartussen u kunt komen wonen is al ver gevorderd. De kavels zijn tussen 3.000 en 5.000m2 groot en bieden veel ruimte voor uw droomhuis. Meer informatie vindt u op de website van Verschel & Van Dun.

Maaijkant 2e fase (Ulicoten)

De gemeente ontwikkelt deze woonwijk aan de oostzijde van Ulicoten. Er is ruimte voor zelfbouw en voor projectmatige woningen.

Bouwkavels Den Dries

De gemeente biedt acht bouwkavels te koop aan voor een vrijstaande woning aan Den Dries in Ulicoten, die deels zijn verkocht of in optie zijn uitgegeven. Wilt u op de reservelijst staan? Dan kunt u contact opnemen met Lex Denissen via lexdenissen@abg.nl.

Ruimte voor Ruimte Nassaulaan

Aan de oostzijde van Baarle-Nassau ontwikkelt Ruimte voor Ruimte een ruim opgezette woonwijk. In deze woonwijk, met bouwkavels van ongeveer 500 tot 1.200m2, kunt u zelf uw eigen droomwoning bouwen. Sinds eind 2013 zijn er ook enkele kleinere bouwkavels in de verkoop. Meer informatie over het plan en de verkoop van bouwgrond kunt u vinden op de website van de ontwikkelaar Ruimte voor Ruimte. De woonwijk is inmiddels bouwrijp gemaakt en de eerste woningen zijn al gebouwd en bewoond.

Woonwijk Kapelakkers (BE/NL)

Deze grensoverschrijdende woonwijk ligt aan de zuid-oostzijde van Baarle. De wijk ligt grotendeels op Belgisch grondgebied. Er komen slechts enkele woningen met de voordeur op Nederlands grondgebied, maar alle woningen worden wel (deels) op Nederlands grondgebied gebouwd. Er zijn diverse ontwikkelende partijen/eigenaren in het gebied actief. Er zijn bouwkavels voor zelfbouw beschikbaar, maar ook woningen via een projectontwikkelaar.

Appartementen in centrum Baarle

Ontwikkelaar Lieve BVBA ontwikkelt twee appartementengebouwen in het centrum van Baarle-Nassau. In 2019 starten ze met de bouw van een kleinschalig complex op Sint Annaplein 5-7-9. Dit is een project met 6 appartementen en een winkelruimte. Daarna zal nieuwbouw volgen op Rector van den Broekstraat 4. Dit project bestaat uit 16 (zorg)appartementen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Van Rooij Makelaars.

Woonzorgcomplex Janshove

Woonstichting Leystromen en zorginstelling Thebe gaan het verzorgingstehuis Janshove slopen en een nieuw woon- en zorgcomplex realiseren. Dit gebeurt in meerdere fases:

  • De 1e fase bestaat uit een woongebouw aan de Rector van den Broekstraat. In dit gebouw komen woningen voor bewoners met een zware zorgvraag (vooral ouderen met lichamelijke aandoeningen of dementie). Thebe start in 2021 met de bouw van dit plandeel.
  • De 2e fase bestaat uit de sloop van het huidige verzorgingstehuis en nieuwbouw van een Gasterij en commerciële huurappartementen aan de Sint Janstraat. We verwachten dat de 2e fase start in 2022.
  • De 3e fase bestaat uit de bouw van sociale huurappartementen door Leystromen. We verwachten dat in 2024 de laatste fase wordt opgeleverd.

Wilt u hier komen wonen? Schrijft u zich nu dan in bij www.thebe.nl of www.leystromen.nl.