Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Bouw- en Woningbouwprojecten

Op deze pagina vindt u informatie over de (grotere) bouw- en woningbouwprojecten in Baarle-Nassau. Voor algemene informatie over nieuwbouwprojecten in de gemeente Baarle-Nassau kunt u contact opnemen met de heer Keijsers via 14 013/ +31 (0)13 – 507 5200.

Hof van Bernardus (Ulicoten)

In het hart van Ulicoten wordt een woningbouwproject ontwikkeld, primair voor (oud-)inwoners van Ulicoten. Het plan wordt toegespitst op de door de kopers gewenste woningtypes. Op 30 januari 2013 is een eerste bijeenkomst geweest waarbij geĂ¯nteresseerden konden aangeven wat er gebouwd moet gaan worden. Meer informatie op de website van het Hof van Bernardus.

Voormalige scholenlocatie

Op de plek van de vroegere basisscholen in de kern Baarle-Nassau ontwikkelt aannemersbedrijf Van Gisbergen een plan met starterswoningen, middeldure en dure koopwoningen en patiobungalows. De locatie ligt op een steenworpafstand van het centrum van Baarle. De verkoop is in handen van de projectontwikkelaar. Meer informatie kunt u vinden op de website van ontwikkelaar J.A. Van Gisbergen BV en via verkopend makelaar Kin makelaardij. De eerste fase van dit project is inmiddels gerealiseerd. De verkoop voor de tweede fase is eind oktober 2014 gestart. Meer informatie vindt u in de verkoopflyer (PDF, 4.554 kb)  en op Funda.

Woonwijk Limfa-terrein e.o. (NL/BE)

Deze woonwijk wordt de grootste nieuwbouwlocatie in Baarle. Zowel op Belgisch grondgebied als op Nederlands grondgebied worden woningen gebouwd. Het is een gemengde wijk met starterswoningen, sociale huurwoningen en (middel)dure koopwoningen. Het project zal in een aantrekkelijke "Kempische bouwstijl" worden gebouwd. Meer informatie over de (1e fase van) deze woonwijk vindt u op de website van aannemer Gebr. Van Gisbergen. De verkoop van de woningen is gestart! U kunt zich melden bij Broeders Makelaardij. Ook is een verkoopbrochure (PDF, 6.188 kb)  opgesteld, waarin de nu beschikbare woningen zijn opgenomen, inclusief alle opties. Er komen ook huurwoningen, waarvoor u zich ook als belangstellende bij de makelaar kan melden.

Nassauveste - CPO Baarle Bouwt Collectief

Op de locatie Nassauveste, aan de Parallelweg in Baarle-Nassau, wordt een bouwplan ontwikkeld in het kader van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dit betekent dat de groep samen met de gemeente het plan ontwikkelt. Het bestemmingsplan is vastgesteld in de gemeenteraad. De bouw van de woningen zal na de bouwvak 2015 starten. Meer informatie vindt u op de pagina Zelf bouwen en op de website van Baarle Bouwt Collectief. U kunt over het project met hen contact opnemen via info@baarlebouwtcollectief.eu

Ruimte voor Ruimte Nassaulaan

Aan de oostzijde van Baarle-Nassau ontwikkelt Ruimte voor Ruimte een ruim opgezette woonwijk. In deze woonwijk, met bouwkavels van ongeveer 500 tot 1.200m2, kunt u zelf uw eigen droomwoning bouwen. Sinds eind 2013 zijn er ook enkele kleinere bouwkavels in de verkoop. Meer informatie over het plan en de verkoop van bouwgrond kunt u vinden op de website van de ontwikkelaar Ruimte voor Ruimte. De woonwijk is inmiddels bouwrijp gemaakt en bouw van de eerste woningen is gestart.

Landgoed Hooghuys (buitengebied)

Heeft u interesse om een riante bouwkavel te kopen in het buitengebied van Baarle-Nassau? Dan zijn daar mogelijkheden op het nieuw te realiseren Landgoed Hooghuys. De ontwikkelaar is al druk bezig met de aanleg van de nieuwe natuur waartussen u kunt komen wonen. De kavels zijn tussen 3.000 en 5.000m2 groot en bieden veel ruimte voor uw droomhuis. Meer informatie vindt u op de website van het Landgoed Hooghuys.

Appartementencomplex Huys Bruheze

In hartje centrum Baarle-Nassau ontwikkelt Hinke Fongers Beheer BV een luxe en hoogwaardig appartementencomplex. Er is de mogelijkheid om te kopen of te huren. Er is een mooi filmpje van dit project gemaakt. Meer informatie kunt u vinden bij de verkopende makelaars:

De verkoop en verhuur loopt; het gebouw is inmiddels gereed. U kunt er dus direct intrekken

Woonwijk Kapelakkers (BE/NL)

Deze grensoverschrijdende woonwijk ligt aan de zuid-oostzijde van Baarle. De wijk ligt grotendeels op Belgisch grondgebied. Er komen slechts enkele woningen met de voordeur op Nederlands grondgebied, maar alle woningen worden wel (deels) op Nederlands grondgebied gebouwd. De kavels worden ontwikkeld in particulier opdrachtgeverschap, te verkopen via de huidige grondeigenaren. De wegen zijn in de zomer van 2015 aangelegd. Voor verkoop van bouwkavels kunt u contact opnemen met Wouters Makelaardij.