GrensInfoPunt Baarle

Woont u in de grensstreek van Midden-Brabant en heeft u vragen over wonen, werken, ondernemen of studeren over de grens? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek! Er zijn soms grote verschillen in de Nederlandse en Belgische wet- en regelgeving. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan verschillen in belastingsysteem, sociale zekerheid, pensioen en verzekeringen.

GrensInfoPunt Baarle

Ik ga een huis kopen in België, maar ik werk in Nederland. Waar moet ik dan rekening mee houden? Hoe zit het met mijn pensioen? En heb ik recht op toeslagen vanuit Nederland?

Ik wil over de grens gaan werken. Waar moet ik belasting betalen? Hoe zit met met mijn zorgverzekering? Dit zijn voorbeelden van vragen waarover onze GIP-adviseurs u op maat over kunnen adviseren.

Contact en mogelijkheden tot persoonlijk gesprek

Heeft u vragen? Mail naar grensinfopunt@baarle-nassau.nl.

Wilt u een persoonlijk gesprek? U kunt iedere donderdag bij ons terecht van 9:00 uur tot 12:00 uur (vrije inloop) en van 12:30 tot 17:00 uur (op afspraak). Locatie: Gemeentehuis Baarle-Nassau, Singel 1.

Wanneer u een afspraak wilt op donderdagmiddag kunt u mailen naar grensinfopunt@baarle-nassau.nl. Lukt het niet te mailen? Bel dan met ons via 14 013 of via +31 (0) 13 507 52 00 (vanuit het buitenland).

Let op: 27 april 2023 (Koningsdag) en 18 mei 2023 (Hemelvaartsdag) is het niet mogelijk om een afspraak te maken of in te lopen.

Gratis advies

Aan de informatieverstrekking zijn geen kosten verbonden.

Werken, studeren en ondernemen over de grens

Specifieke informatie voor uw situatie

Kijk op de Grensinfopunt website van de Nederlandse Overheid voor specifieke informatie over uw situatie. Vul een aantal vragen in en zie wat u allemaal moet regelen. En wat het praktisch voor u betekent als u over de grens gaat werken, studeren of ondernemen.

Werken, ondernemen en studeren over de grens

Kijk voor een compleet overzicht van informatie over wonen, werken, ondernemen en studeren over de grens in Nederland, België of Duitsland op www.grenzinfo.eu en de website van de Sociale Verzekeringsbank: www.svb.nl/nl/bbz-bdz.

Belasting bij grensoverschrijdende situaties

Heeft u vragen over de belasting in Nederland of België bij grensoverschrijdende situaties? Kijk dan op de website van Team Grensoverschrijdend Werken en Ondernemen van de belastingdienst.

Werken over de grens

Heeft u een vraag over werken over de grens? Kijk dan op de website Startpunt Grensarbeid.