Hulp bij schulden

Heeft u schulden en komt u er niet meer zelf uit? De gemeente Baarle-Nassau probeert u te helpen.

Heeft u schulden of betalingsachterstanden? PLANgroep helpt u.

Vanaf 1 januari 2020 heeft de gemeente Baarle-Nassau een nieuwe partner op het gebied van schuldhulpverlening: PLANgroep. PLANgroep heeft de taken van Kredietbank West-Brabant en Instituut voor Maatschappelijk Welzijn (IMW) op het gebied van schuldhulpverlening overgenomen voor alle nieuwe klanten.

Als u al een schuldhulpverleningstraject bij de Kredietbank West-Brabant had lopen, verandert er voor u niets.

Waarvoor kunt u bij PLANgroep terecht?

Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag om hulp. Voordat de situatie uit de hand loopt.

PLANgroep biedt in combinatie met schuldhulp, begeleiding en budgetbeheer aan (bijvoorbeeld bij automatische betaling van vaste lasten).

Hoe kunt u PLANgroep bereiken?

U kunt PLANgroep op de volgende manieren bereiken:

Heeft u vragen over geld? Kom naar het inloopspreekuur van het Sociaal Raadsliedenwerk

Heeft u moeite met brieven en formulieren van bijvoorbeeld de Belastingdienst? Lukt het u niet om een uitkering, toeslag of kwijtschelding aan te vragen? Kom dan naar het inloopspreekuur van het Sociaal Raadsliedenwerk.

Het spreekuur van het Sociaal Raadsliedenwerk is elke maandag van 9.00 uur tot 11.00 uur op het gemeentehuis in Baarle-Nassau. De sociaal raadslieden zijn telefonisch bereikbaar via 076-5240820.