Hulp bij schulden

Heeft u schulden en komt u er niet meer zelf uit? De gemeente Baarle-Nassau probeert u te helpen.

Ondersteuning door Plangroep

Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag om hulp. Voordat de situatie uit de hand loopt. De gemeente werkt samen met PLANgroep. PLANgroep biedt in combinatie met schuldhulp, begeleiding en budgetbeheer aan (bijvoorbeeld bij automatische betaling van vaste lasten). De ondersteuning door PLANgroep is voor u gratis.

Hoe kunt u PLANgroep bereiken?

U kunt PLANgroep op de volgende manieren bereiken:

Vroeg Eropaf

Vroeg Eropaf binnen de schuldhulpverlening is het in een zo vroeg mogelijk stadium in beeld brengen van mensen met financiële problemen om vroegtijdige hulpverlening mogelijk te maken.

Ondernemers met schulden

Ondernemen is niet altijd even makkelijk en brengt uitdagingen met zich mee. Zo kan het zijn dat u de financiële situatie van uw bedrijf (even) niet meer overziet en/of dat u bijvoorbeeld schulden of financiële problemen heeft. U staat niet alleen hierin en hiervoor kunt u hulp krijgen. PLANgroep legt voor u contact met de organisatie ‘Over Rood’. Over Rood begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst en behartigt uw belangen. Dit alles is uiteraard gratis.

U kunt zich aanmelden door te bellen met PLANgroep via 088-5004899 of door een mail te sturen naar BN@PLANgroep.nl. U kunt uiteraard ook rechtstreeks contact opnemen met Over Rood. Dit kan via het e-mailadres breda@overrood.nl en telefonisch via 085-0408416.

Heeft u vragen over geld?

Heeft u moeite met brieven en formulieren van bijvoorbeeld de Belastingdienst? Lukt het u niet om een uitkering, toeslag of kwijtschelding aan te vragen? Neem dan contact op met het Sociaal Raadsliedenwerk.

De sociaal raadslieden zijn telefonisch bereikbaar via 076-5240820, via het Dorpsteam en via jeeftink@imwbreda.nl. U kunt ook een afspraak maken.