Hulp bij schulden

Heeft u schulden en komt u er niet meer zelf uit? De gemeente Baarle-Nassau probeert u te helpen.

Doe de Geldfit test!

Gemeente Baarle-Nassau is nu ook aangesloten bij Geldfit. Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. In Nederland heeft één op de vijf mensen moeite om iedere maand de rekeningen te betalen. De kans is groot dat u mensen kent die zich zorgen maken over geld. Of misschien bent u zelf op zoek naar advies.

De anonieme test op Geldfit.nl helpt om financieel fit te blijven óf te worden. Aan de hand van enkele korte vragen geven we u inzicht in hoe u ervoor staat. U ontvangt tips en krijgt een overzicht waar u terecht kunt voor hulp. Ook kunt u voor hulp bellen met telefoonnummer 0800-8115.

Heeft u schulden of betalingsachterstanden? Kredietbank Nederland helpt u

Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag om hulp. Voordat de situatie uit de hand loopt. De gemeente werkt samen met Kredietbank Nederland. Kredietbank Nederland biedt in combinatie met schuldhulp, begeleiding en budgetbeheer aan (bijvoorbeeld bij automatische betaling van vaste lasten). De ondersteuning door Kredietbank Nederland is voor u gratis.

Hoe kunt u Kredietbank Nederland bereiken?

U kunt Kredietbank Nederland op de volgende manieren bereiken:

PLANgroep

Als uw dossier bij Plangroep loopt, kunt u PLANgroep op de volgende manieren bereiken:

Vroeg Eropaf

Vroeg Eropaf binnen de schuldhulpverlening is het in een zo vroeg mogelijk stadium in beeld brengen van mensen met financiële problemen om vroegtijdige hulpverlening mogelijk te maken. Kijk hier voor meer informatie over het Vroeg Eropaf-team.

Ondernemers met schulden

Ondernemen is niet altijd even makkelijk en brengt uitdagingen met zich mee. Zo kan het zijn dat u de financiële situatie van uw bedrijf (even) niet meer overziet en/of dat u bijvoorbeeld schulden of financiële problemen heeft. U staat niet alleen hierin en hiervoor kunt u hulp krijgen. PLANgroep legt voor u contact met de organisatie ‘Over Rood’. Over Rood begeleidt ondernemers naar een financieel gezonde toekomst en behartigt uw belangen. Dit alles is uiteraard gratis.

U kunt zich aanmelden door te bellen met Kredietbank Nederland via 088-6262777 of door een mail te sturen naar baarle-nassau@kbnl.nl. U kunt uiteraard ook rechtstreeks contact opnemen met Over Rood. Dit kan via het e-mailadres breda@overrood.nl en telefonisch via 085-0408416.

Heeft u vragen over geld?

Heeft u moeite met brieven en formulieren van bijvoorbeeld de Belastingdienst? Lukt het u niet om een uitkering, toeslag of kwijtschelding aan te vragen? Kom dan naar het inloopspreekuur van het Sociaal Raadsliedenwerk.

Het spreekuur van het Sociaal Raadsliedenwerk is elke maandag van 9.00 uur tot 11.00 uur op het gemeentehuis in Baarle-Nassau. De sociaal raadslieden zijn telefonisch bereikbaar via 076-5240820.