Kwijtschelding belastingen

Als u uw gemeentelijke belastingen niet kunt betalen, dan heeft u de mogelijkheid om hiervoor kwijtschelding aan te vragen. Of u in aanmerking komt, hangt af van uw persoonlijke en financiële omstandigheden.

Wanneer is het zinvol om kwijtschelding aan te vragen?

U heeft:

  • een minimum inkomen
  • geen overwaarde op de eigen woning
  • geen auto die meer waard is dan € 3.350

De gemeente Baarle-Nassau heeft de vermogensgrens verhoogd voor kwijtschelding. Mogelijk komt u nu wel in aanmerking voor kwijtschelding.

Waar kan ik kwijtschelding voor aanvragen?

U kunt kwijtschelding aanvragen voor rioolrecht en afvalstoffenheffing.

Hoe kan ik kwijtschelding aanvragen?

U kunt het aanvraagformulier ‘kwijtschelding’ onderaan de pagina downloaden en opsturen naar invordering@abg.nl. U kunt het formulier ook opvragen bij ons Klantcontactcentrum via telefoonnummer 14 013.

Regels kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2023

Als u kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen heeft, geldt het volgende:

  • Rioolheffing: u hoeft geen Rioolheffing te betalen; dit schelden wij u volledig kwijt;
  • Afvalstoffenheffing: u hoeft geen vastrecht te betalen; dit schelden wij u volledig kwijt.
  • Kosten leegmaken restafvalcontainer: we schelden u voor het leegmaken van de restafvalcontainer maximaal € 18,00 per jaar kwijt. Dat hoeft u dus niet te betalen. Dit betekent dat u 75 kg restafval in een restafvalcontainer per jaar mag aanbieden (€ 0,24 per kg). Biedt u meer kilo's restafval aan, dan krijgt u daarvoor in het 1e kwartaal van 2024 een rekening. Voor het extra leegmaken krijgt u geen kwijtschelding.

Betalingsregeling aanvragen

Komt u niet voor kwijtschelding in aanmerking? Is het voor u toch onmogelijk om binnen de gestelde termijn(en) de aanslag te betalen? Dan kunt u een betalingsregeling aanvragen. U kunt het aanvraagformulier “betalingsregeling” via deze link downloaden  en opsturen naar invordering@abg.nl of stuur het op naar:
Gemeente Baarle Nassau, Antwoordnummer 13500, 5100 WE in Baarle-Nassau

U kunt het formulier ook opvragen bij ons Klantcontactcentrum.

Inkomensondersteuning

Heeft u een laag inkomen? Er zijn regelingen die er speciaal voor zijn om mensen met een laag inkomen financieel te ondersteunen. U leest er meer over op de pagina www.baarle-nassau.nl/inkomen.