Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken

Milieustraat

Sommige afvalsoorten kunt u gratis bij de Milieustraat afgeven, voor andere soorten moet u betalen. De milieustraat is alleen toegankelijk voor inwoners van de gemeenten Baarle-Nassau, Baarle-Hertog en Alphen-Chaam. Zorg dat u bij een bezoek aan de Milieustraat een geldig legitimatiebewijs en uw pinpas meeneemt. Vergeet ook uw magneetkaart en/ of knipkaart niet!

Openingstijden Milieustraat

Voor een bezoek aan de Milieustraat hoeft u geen afspraak te maken.

Openingstijden Milieustraat (Adres: Smederijstraat 6, Baarle-Nassau)

Openingstijden Milieustraat

Dag

Openingstijden

Maandag

Gesloten

Dinsdag

Gesloten

Woensdag

10.00 uur - 16.00 uur

Donderdag

10.00 uur - 16.00 uur

Vrijdag

10.00 uur - 16.00 uur

Zaterdag

09.00 uur - 16.00 uur

Zondag

Gesloten

De milieustraat is in 2019 op de volgende dagen gesloten: 1 mei (Dag van de Arbeid), 30 mei (Hemelvaart), 15 augustus (O.L.V. Hemelvaart - België), 1 november (Allerheiligen - België) en 25 december (eerste kerstdag).

Afvalsoorten en tarieven

Op de Milieustraat mag u alleen grof afval afkomstig uit particuliere huishoudens inleveren, dus geen afval van bedrijven. Zorg dat u uw legitimatie bij zich heeft. De medewerker van de Milieustraat kan erom vragen.

overzicht kosten en hoeveelheden afval

Soort afval

Prijs per kilo

Asbest

€ 0,080*

Autobanden met of zonder velg (max. 4 per levering)

gratis

A- en B-hout (geverfd en gelakt hout, plaatmaterialen, etc.)

€ 0,050

C-hout (geïmpregneerd hout)

€ 0,165

Dakleer en dakgrind

€ 0,165

Gasbeton (o.a. Ytong)

€ 0,050

Gipshoudend afval

€ 0,050

Grof vuil (inclusief matrassen)

€ 0,165

Kalk, gips,ytong

€ 0,050

Klein chemisch afval

Gratis

Metalen en oud ijzer

Gratis

Oud papier en karton

Gratis

Steenpuin en beton

€ 0,020

Harde kunststoffen/pvc

€ 0,080

Tuin- en snoeiafval

€ 0,020

Vlakglas

€ 0,050

Wit- en bruingoed

Gratis

Zuiver piepschuim (max. 200 liter per levering)

Gratis

 

* Alleen asbesthoudende materialen die verpakt zijn volgens de bestaande richtlijnen van het asbestverwijderingsbesluit worden geaccepteerd. Deze richtlijnen houden onder andere in dat het asbest dubbel in niet-luchtdoorlatende doorzichtige polyethyleenfolie van 0,2 mm wordt verpakt en in handzame pakketten door aanbieder wordt aangeboden. Deze folie is te koop bij doe-het-zelfwinkels en boerenbonden.

Bij het aanleveren van asbest bij de milieustraat moet een door de gemeente geaccordeerd meldingsformulier worden overlegd. Het meldingsformulier dient ten minste te zijn voorzien van:

  • Naam, adres en woonplaats aanmelder
  • De afkomst van het asbest
  • De hoeveelheid asbest
  • Datum van het aanleveren

Magneetkaart Milieustraat

Om toegang te krijgen tot de milieustraat Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Baarle-Hertog aan de Smederijstraat 6 in Baarle-Nassau, moet u een magneetkaart hebben. Deze magneetkaarten zijn verstrekt aan alle particuliere huishoudens van de gemeente die gemeentelijke afvalstoffenheffing betalen. Als u niet in het bezit bent van zo’n magneetkaart krijgt u dus geen toegang tot de milieustraat. Als nieuwe inwoner kunt u de magneetkaart ophalen bij de receptie van het gemeentehuis in Baarle-Nassau.

Administratiekosten
De afgelopen jaren is het regelmatig voorgekomen dat de gemeente nieuwe magneetkaarten moest verstrekken aan inwoners die hun magneetkaart waren kwijtgeraakt. Daarom is besloten om voor een nieuwe magneetkaart € 10,- administratiekosten en een nieuwe kaart in rekening te brengen. U kunt de nieuwe kaart ophalen bij de receptie van het gemeentehuis in Baarle-Nassau.

Betalen
Bij het aanbieden van afval bij de milieustraat moet overigens in de meeste gevallen wel iets betaald te worden. Het wordt bijzonder op prijs gesteld om dan te pinnen.