Maai in mei uw gras niet of minder en help zo de bij de andere insecten

30 april 2024

Uw gras niet maaien in mei (maai-mei-niet) levert een feestmaal op voor bijen, vlinders en andere insecten. Laat het gras gewoon groeien. Al snel komen er allerlei grassen en bloemen in bloei. Zo helpen we de bijen, vlinders en andere insecten. Doe mee en laat uw grasmaaier in mei staan!

Vind u het er rommelig uitzien? Maai dan een deel van uw gras of maai stroken niet. Insecten hebben dan toch ruimte om voedsel of een schuilplaats te vinden.

Ook de gemeente maait minder of niet in mei

Ook in onze gemeente maaien we in mei het gras op een aantal plekken niet of minder. Het gaat om grasstroken op bedrijventerreinen, veldjes in parkjes en een deel van de grasstroken aan de randen van het dorp of in een wijk. Ook maaien we de groenstroken met (uitgebloeide) bollen niet. Bollen gebruiken hun blad om weer energie te verzamelen om volgend jaar opnieuw mooi te kunnen bloeien.

Speel- en trapveldjes maaien we wel.

Niet gemaaid wel nodig

Maaien we een veldje niet waar toch vaak kinderen op spelen? Laat het ons weten. Dan maaien we dit veldje alsnog. Doe een melding of meld het via de BuitenBeterapp. Stuur een foto van de plek mee.

We maaien minder vaak

In juni gaan we de maai-mei-niet veldjes weer maaien, maar dat doen we wel minder vaak. Dit doen we om het gras beter te beschermen tegen droogte.

Samen helpen we bijen, hommels en andere insecten! Helpt u ook mee?