Verhuizing doorgeven

Verhuist u binnen of naar onze gemeente, geef dit dan binnen 4 weken vóór de verhuisdatum tot uiterlijk 5 dagen nadat u verhuisd bent aan ons door. U heeft hiervoor uw DigiD of een geldig identiteitsbewijs nodig. Uw verhuizing wordt automatisch doorgegeven aan andere overheidsinstanties.

Goed om te weten

  • Iedereen van 16 jaar of ouder die verhuist of gemachtigd is, kan voor zichzelf een verhuizing doorgeven.
  • Voor kinderen tot 16 jaar moet een ouder, voogd of verzorger dit doen.
  • Echtgenoten of geregistreerde partners kunnen voor elkaar de verhuisaangifte doen, als zij naar hetzelfde adres verhuizen.
  • Verhuist u naar onze gemeente, dan regelen wij de uitschrijving bij de andere gemeente.
  • U bent verplicht om tijdig uw verhuizing door te geven. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete.
  • Maak een afspraak als u uw verhuizing niet online door kunt of wilt geven. Breng een geldig identiteitsbewijs mee naar de afspraak en de ingevulde aangifte verhuizing woonadres. U kunt het ingevulde formulier + een kopie van een geldig identiteitsbewijs ook opsturen naar Gemeente Baarle-Nassau, Antwoordnummer 13500, 5100 WE Baarle-Nassau.

Inwonen

Gaat u bij iemand inwonen, dan heeft u daarvoor toestemming nodig van de hoofdbewoner. Dit is de persoon die er het langst woont. Doet u de aangifte online, dan kan de hoofdbewoner tijdens die aangifte toestemming geven via DigiD, of u kunt de schriftelijke toestemming met een kopie van een geldig identiteitsbewijs van de hoofdbewoner uploaden.

Maakt u voor de aangifte een afspraak bij de gemeente, breng dan het ingevulde en door de hoofdbewoner ondertekende instemmingsformulier bij inwoning mee en een kopie van een geldig identiteitsbewijs van de hoofdbewoner.

Adresonderzoek

Denkt u dat iemand op uw adres staat ingeschreven, die er niet (meer) woont? Of wilt u uw toestemming voor een briefadres intrekken? Maak dan een afspraak voor een adresonderzoek. De gemeente bekijkt of de gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP) kloppen. Het onderzoek duurt ongeveer 12 weken en is gratis.

Meer informatie

  • U verhuist vanuit het buitenland naar onze gemeente. Maak een afspraak om u in te schrijven bij ons.
  • U verhuist naar het buitenland. Maak een melding bij ons.