Trouwambtenaren

Een trouwambtenaar sluit een huwelijk of registreert een partnerschap. Een trouwambtenaar noemen we ook wel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). Als gemeente hebben we trouwambtenaren. U kunt ook kiezen voor een eigen trouwambtenaar. 

Dit zijn onze trouwambtenaren

Frank Boomaerts

Mijn naam is Frank Boomaerts. Ik ben sinds 2003 getrouwd en wij hebben twee kinderen. Ooit in Rijsbergen geboren maar voor de liefde verhuisd naar Zundert. Wie aan Zundert denkt, denkt aan het bloemencorso en dat is dan ook een grote hobby van mij.

Sinds 2004 ben ik werkzaam bij de gemeente Gilze en Rijen (later ABG gemeenten), inmiddels als WOZ taxateur. In 2017 kwam er op intranet een vacature dat er een BABS werd gezocht. De vacature tekst had ik niet eens gelezen, maar op één ochtend tijd gaven 4 collega’s aan dat BABS echt een baantje voor mij zou zijn. Dus voor één keer heb ik naar mijn collega’s geluisterd en ze hadden nog gelijk ook. Het mogen zijn van een BABS is voor mij het mooiste baantje ter wereld. Wat het zo mooi maakt? Het leren kennen van mensen en op een heel belangrijk tijdstip in hun leven mag ik een onderdeel in hun leven zijn en dan mogen spelen met hun emoties.

“Mijn” ceremonies zijn een hele gezonde mengelmoes van een goede pot humor en een stukje zakelijkheid. De liefde wordt immers wel vastgelegd voor de wet, maar dat wil niet zeggen dat er niet hard gelachen mag worden tijdens die plechtigheid. Tranen mogen om verschillende redenen rollen. Ieder koppel is uniek, dus daarom krijgt ieder koppel een op maat gemaakte ceremonie. Ik maak graag gebruik van muziek tijdens de ceremonie. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om de zenuwen uit de ceremonie te halen zodat iedereen met volle teugen van de ceremonie kan genieten.

Jacqueline van der Kaa-Swolfs

He, wat leuk dat ik wellicht jullie trouwambtenaar mag zijn of jullie geregistreerd partnerschap mag bevestigen.

Ik ben in juni 2001 benoemd tot BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) voor de gemeente Baarle-Nassau en woon in Ulicoten. Later ben ik benoemd voor heel de ABG- regio (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze-Rijen). In Gilze ben ik geboren en in o.a. Alphen-Chaam en Baarle-Nassau heb ik gewerkt in de wijkverpleging. Ben nu nog parttime actief in de zorg naast echtgenote, moeder en oma, mijn functie als BABS en vrijwilligerswerk voor kerk en samenleving. Mijn hobby's zijn zingen, bloemschikken en omgaan met mensen. Als je dingen met elkaar deelt worden ze lichter of verdubbelen ze de blijdschap en het geluk! Immers gedeelde smart is halve smart en gedeelde vreugd, dubbele vreugd. Ons eigen huwelijk herinner ik me nog goed, inmiddels ruim 40 jaar geleden.

Het was een onvergetelijke dag voor ons!  Aan jullie dag, draag ik ook graag met liefde en aandacht mijn steentje bij! Ik wil die voor jullie ook tot een heel bijzondere gebeurtenis maken. In een persoonlijk gesprek maak ik graag kennis met jullie vooraf. Ook kunnen we dan samen brainstormen over ideeën en bijzondere wensen wellicht.

Graag tot ziens!

Goed om te weten 

De trouwambtenaar maakt minimaal twee weken van tevoren een afspraak met u voor een gesprek over de ceremonie. U kunt daarbij uw persoonlijke wensen aangeven. Bij een gratis of administratieve ceremonie kiezen wij een trouwambtenaar voor u.

Eigen trouwambtenaar 

U kunt ook kiezen voor een trouwambtenaar van een andere gemeente. De trouwambtenaar moet een geldige beëdiging bij de rechtbank hebben. Vul samen met de trouwambtenaar het formulier verzoek eigen trouwambtenaar in. De melding samen met het aanvraagformulier, moet u minimaal 2 maanden voor uw huwelijk online indienen. U heeft hiervoor DigiD nodig.

Meesturen

  • Kopieën geldige identiteitsbewijzen beide partners
  • Kopie geldig identiteitsbewijs trouwambtenaar
  • Kopie van de geldige beschikking beëdiging trouwambtenaar

Kosten

Bekijk voor de kosten van een eigen trouwambtenaar de pagina trouwen of partnerschap registeren.