Vergoeding sport, cultuur, school en verjaardagen voor kinderen

U heeft een laag inkomen en kinderen van 4 tot 18 jaar. Sporten, cultuur (bijvoorbeeld muziek-, toneel-, dansles), verjaardagen en een fiets of laptop voor school kosten veel geld. Er zijn verschillende regelingen die deze kosten vergoeden of u op een andere manier helpen. Bij het Budgetcafé helpen professionals en vrijwilligers u met advies en informatie over deze regelingen.

Adres en openingstijden Budgetcafés

U hoeft geen afspraak te maken als u langs wilt komen bij 1 van de Budgetcafés:

  • Baarle-Nassau: maandag van 9.00 tot 10.30 uur in het gemeentehuis Baarle-Nassau (Singel 1)
  • Alphen: dinsdag van 9.00 tot 10.30 uur in Het Trefpunt bij Cultureel Centrum Den Heuvel (Heuvelstraat 5)
  • Gilze: dinsdag van 16.00 tot 18.00 uur in Cultureel Centrum de Schakel (Kerkstraat 104)
  • Rijen: vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur in Cultureel Centrum de Boodschap (Nassaulaan 62-64)

Wat kunt u aanvragen voor uw kind

Er zijn verschillende vergoedingen:

  • Vergoeding voor een fiets en laptop voor school
  • Vergoeding voor sport en zwemlessen
  • Vergoeding voor cultuur (bijvoorbeeld muziek-, toneel-, dansles)
  • Vergoeding voor verjaardagen

Vergoeding voor schoolspullen

Als kinderen naar school gaan hebben ze spullen nodig zoals een broodtrommel, gymschoenen, een laptop of een fiets. Stichting Leergeld helpt gezinnen met een laag inkomen met het kopen van deze spullen. U kunt een aanvraag doen als uw inkomen minder dan 120% van het sociaal minimum is.

Informatie

Voor meer informatie, bel met Stichting Leergeld (dinsdag tot en met donderdag van 9.30 uur tot 11.30 uur) of bezoek de website van Stichting Leergeld.

Vergoeding voor een fiets en laptop voor school

Als kinderen naar de middelbare school gaan hebben ze vaak een fiets en/of laptop nodig. U kunt hiervoor bij ons een vergoeding aanvragen als uw inkomen minder dan 110% van het sociaal minimum is. De vergoeding vraagt u aan via telefoonnummer 14 013.

Vergoeding voor sport en zwemlessen

Sporten en zwemlessen zijn belangrijk voor kinderen. Als uw inkomen minder dan 120% van het sociaal minimum is vraagt u een vergoeding aan bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur Brabant. U krijgt een vergoeding voor contributie en sportkleding.

Vergoeding voor cultuur

U kunt een vergoeding aanvragen voor bijvoorbeeld muziek- of toneelles. Als uw inkomen minder dan 120% van het sociaal minimum is vraagt u de vergoeding aan bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur Brabant. U krijgt een vergoeding voor lesgeld en spullen die nodig zijn zoals de huur van een instrument.

Vergoeding voor de verjaardag van uw kind

Voor kinderen is het belangrijk dat ze op hun verjaardag een cadeautje krijgen en kunnen trakteren. Er zijn verschillende regelingen die u hierbij kunnen helpen. Vraag hiernaar bij het Budgetcafé.

Bijzondere bijstand

Gezinnen met een laag inkomen kunnen bij de gemeente bijzondere bijstand aanvragen. Dit is een vergoeding voor noodzakelijke kosten zoals zwemles voor volwassenen.